Behandeling

De Behandeling

 

Het middel wat u dier nodig heeft moet bij zijn klacht en zijn karakter passen, daarom begint de behandeling met een gesprek van ongeveer 1 tot 1,5 uur. Hierin worden de klachten, het karakter en de persoonlijke voorkeuren van uw dier uitgebreid besproken.

Dit gesprek vindt bij u thuis of op stal plaats. Het is voor mij belangrijk om het dier in zijn eigen omgeving te kunnen observeren.

 Met de informatie uit dit gesprek, eventueel aangevuld met de diagnose van de dierenarts, maak ik een homeopathisch behandelplan. Het doel van de behandeling is het herstel van het zelfgenezend vermogen. Indien dit niet meer mogelijk is door bijvoorbeeld ouderdom of erfelijke afwijkingen, probeer ik de kwaliteit van leven te verbeteren.

 Een aantal dagen na het consult ontvangt u het middel per post. Het bijbehorende voorschrift met uitleg hoe en hoe vaak het middel gegeven moet worden, ontvangt u per mail.

Hierna zal er af en toe mailcontact zijn om te evalueren hoe het dier op het middel reageert. Mogelijk zal ik de dosering dan aanpassen. Tot een maand na het consult is dit gratis en is het een onderdeel van het consult.

 Sommige klachten zijn na 1 maand niet voldoende hersteld of komt er een onderliggend probleem boven. In dat geval maken wij een nieuwe afspraak voor een vervolgconsult.

 Ik ben geen dierenarts en kan geen medische diagnose stellen. Ook sluit een homeopathische behandeling  een bezoek aan de dierenarts niet altijd uit.